Refinansiere boliglån eller opplåning på bolig
- Boliglån med gode betingelser for deg
/

Noen ønsker å refinansiere boliglånet for å oppnå bedre rentebetingelser, andre ønsker opplåning på bolig. Kanskje er boligkreditt den beste løsningen for deg? Uansett dine behov, vi hjelper deg å finne boliglånet med lånebetingelsene som passer for deg. Å refinansiere boliglån er som oftest en rask prosess.

Vi hjelper deg å finne riktig bank og lånetype:


  01

  Gratis tjeneste

  Alle våre tjenester er gratis for deg som kunde, fordi vi honoreres av bankene vi samarbeider med. Tilbudet eller tilbudene vi presenterer for deg, er uforpliktende.

  02

  Fast rådgiver

  Personlig oppfølging er nøkkelordet hos oss. Du får en fast rådgiver som ser hele ditt økonomiske bilde, slik at vi kan gi deg råd om endringer du bør vurdere for å oppnå lavest mulig kostnad på dine lån.

  03

  28 års erfaring

  Siden 1993 har vi hjulpet titusenvis av kunder med å finne riktig bank og låneprodukt, og ingen tilsvarende bedrift i Norge har vårt utvalg av samarbeidspartnere innen finansiering.

  Filip Audunhus og Anders Fagerli, Eiendomsfinans Oslo

  Bør du velge annuitetslån eller serielån?

  Annuitet er den vanligste låneformen. Da betaler du det samme månedlige beløpet gjennom hele lånets løpetid, forutsatt at rentenivået er stabilt. Det månedlige beløpet består av avdrag og rentekostnader. I starten er avdragsdelen mindre, og rentedelen større. Etter hvert som lånet nedbetales stiger avdragsdelen, og rentedelen minker.

  Et annuitetslån har like store terminbeløp hver måned, som gjør produktet forutsigbart. Derfor passer det godt om du liker forutsigbarhet og ønsker en litt romsligere økonomi. Annuitetslån er et godt alternativ for dem som skal kjøpe sin første bolig, pusse opp eller etablere familie.

  Et serielån kan passe for deg som låner mindre enn din låneevne tåler, fordi du har god råd til å betale det. Med et serielån betaler du ned lånet med høyere terminbeløp i starten, og du vil få mindre og mindre å betale etter hvert som lånet betales ned. Resultatet er at det månedlige beløpet blir mindre for hver innbetaling til banken. Dersom du har råd til å opprettholde de store innbetalingene i starten av et serielån, vil du betale mindre renter totalt over 25 år, enn ved et annuitetslån med like lang løpetid.

  Alternativt kan et annuitetslån med kortere løpetid være minst like gunstig. Det kan også passe for deg som har planer fremover eller kjenner til kommende endringer i egen økonomi, som å gå av med pensjon innen lånet er nedbetalt.

  Prøv vår lånekalkulator | refinansiere boliglån

  Lånetype

  Ønsket lånebeløp

  Nedbetalingstid

  kr 8 570,86

  Nom. rente (%) ?

  Effektiv rente: 2.10%

  Etableringsgebyr: kr 1500

  Termingebyr: kr 45

  Månedlig beløp:

  kr 8 570,86

  Totalpris over 25 år:

  kr 2 572 756,58

  Vi samarbeider med flere banker og kredittinstitusjoner, og har derfor mye kunnskap om løsningene og produktene som finnes. Sammen gjennomgår vi din finansielle situasjon og finner en optimal løsning for deg når du skal refinansiere boliglån.

  Boligkreditt: Betal hva du vil, når du vil

  Et boliglån nedbetales etter en fast nedbetalingsavtale. Boligkreditt gir deg derimot en kredittramme (lånesum) basert på verdien av din eiendom med pant i boligen din. Du kan ha boligkreditt inntil 60% av boligens verdi.

  Lånerammen kan benyttes til det du vil, og du kan flytte penger til og fra lånekontoen når det passer deg. Du bestemmer selv når og hvor mye som nedbetales, så lenge du er innenfor den avtalte kredittrammen. Denne typen lån kalles også fleksilån og rammelån. Du betaler bare renter på den delen av lånet du til enhver tid benytter, og kan benytte den som en kombinert låne- og sparekonto.

  Eksempel:

  Du får innvilget en boligkreditt på to millioner, men trenger egentlig bare 1,3 millioner fordi det er summen du har i restgjeld i dag. Da har du altså 700.000 tilgjengelig på lånekontoen hvis du i fremtiden har behov for pengene. Kanskje du vil pusse opp, kjøpe en hytte eller ta deg en ekstra ferietur? Så lenge de ekstra 700.000 står på lånekontoen, betaler du ikke renter for beløpet.

  Dersom du flytter 100.000 over til brukskontoen din påløper det renter på disse pengene, og du må da neste måned betale renter for et lån på 1,4 mill. Kanskje du får igjen 50.000 på skatten, eller feriepenger, da kan du sette disse pengene inn på lånekontoen og betale renter for 50.000 mindre måneden etter. Slik kan du fleksibelt flytte penger frem og tilbake på lånekontoen.

  Tips: For deg som har en tendens til å gjøre dyre impulskjøp kan det være lurt å unngå boligkreditt, da fleksibiliteten og tilgjengeligheten et slik lån gir deg kan gjøre at du bruker mer penger enn du i utgangspunktet hadde tenkt.

  Lån uten avdrag - betal kun renter i en periode

  Avdragsfrihet kan innvilges på lån som har sikkerhet innenfor 60% av boligens verdi. Dersom du eier flere eiendommer må lånet ikke være høyere enn 60% av den samlede verdien på eiendommene.

  Med avdragsfrihet betaler du bare renter på lånet ditt. Om du ønsker å betale avdrag innimellom kan du det. Avdragsfrihet ytes for inntil fem år av gangen og kan fornyes dersom du har betalt renter punktlig etter nedbetalingsplanen.

  Låneeksempel:

  Lån 2 millioner. Nom.rente 2,05%, eff. rente 2,12% innenfor 75% sikkerhet, over 25 år. Kostnad: 573 169. Totalt 2 573 169,-. Her iberegnet termingebyr på kr 45,- og etableringsgebyr på kr 1 500,-. Rente og gebyrer varierer fra bank til bank.

  Nom rente: 1,69% – 4,50%

  Har du lyst til å snakke med en rådgiver? Da kan du ringe oss, chatte eller komme innom et av våre kontor.

  KONTAKT OSS