Omstartslån:
refinansiere dyre lån med sikkerhet i bolig

 

Ved omstartslån godtar banken at du har betalingsanmerkninger eller inkasso. Du må kunne tilby sikkerhet i bolig. Omstartslånet benyttes til å betale ned lån med anmerkninger og du kan samle all gjeld til ett lån.

◊ Lån inntil 85% av boligens verdi
◊ Samle flere lån til ett lån
◊ En regning å forholde deg til
◊ Reduserte rentekostnader
◊ Unngå tvangssalg


  Hva er omstartslån?

  Et omstartslån er et lån som brukes til å betale ned betalingsanmerkninger, inkasso og annen gjeld. Det er dermed å betrakte som en slags refinansiering. Et omstartslån lar deg starte om økonomien på nytt og få en omstart med riktige forutsetninger.

  • Du kan få refinansiert gjeld opptil 10 millioner kroner
  • Du kan ha betalingsanmerkninger, inkasso eller andre typer gjeld

  Omstartslån er en annerledes form for refinansiering ved at banken tar pant i boligen og gir deg et nytt lån selv om du har betalingsanmerkninger. Det betyr at selv om du har økonomiske problemer kan du få starte på nytt og få en omstart med et omstartslån. Du må kunne tilby sikkerhet for lånet i en bolig eller. Det må ikke være en bolig du selv eier dersom du har noen i nær familie som kan være villige til å kausjonere for deg.

  Eiendomsfinans kan hjelpe deg med å søke om omstartslån. Vi har jobbet med omstartslån i mange år og vi har samarbeidsavtaler alle de ledende bankene på denne lånetypen. Kontakt oss gjerne for mer informasjon og tilbud.

  Lånekalkulator omstartslån

  Lånetype

  Ønsket lånebeløp

  Nedbetalingstid

  kr 8 570,86

  Nom. rente (%) ?

  Effektiv rente: 2.10%

  Etableringsgebyr: kr 1500

  Termingebyr: kr 45

  Månedlig beløp:

  kr 8 570,86

  Totalpris over 25 år:

  kr 2 572 756,58

  Hvordan regner jeg ut den månedlige kostnaden?

  Her kan du legge sammen og fylle inn totalsummen på all gjeld du ønsker å samle til ett lån.

  Eksempel for å regne ut hva din månedlige kostnad vil være om du samler all gjeld til ett lån:

  Boliglån i dag: 3.000.000

  Diverse kredittkort: 250.000

  Diverse forbrukslån: 470.000

  Samlet gjeld: 3.720.000

  Sett renten på f.eks 6% og 25 års nedbetaling. Da vil du få et månedlig terminbeløp på ca. 24.000,- .

  Dette beløpet sammenlikner du med hva du totalt betaler på alle lånene du har i dag.

  Husk å regne på lånene med nedbetaling, ikke bare rentekostnaden. Forbrukslån og kredittkort har som oftest renter mellom 14-24%.

  Mer informasjon om omstartslån

  I noen tilfeller har man fått betalingsanmerkninger på lån eller regninger som ikke har sikkerhet i boligen. Dette kan være alt fra forbrukslån til momsregning, strøm og telefoni. Dersom man har et boliglån uten betalingsanmerkninger, kan dette boliglånet stå urørt slik det er. Vi kan da hjelpe deg med å samle annen dyr gjeld med betalingsanmerkninger og erstatte denne gjelden og disse regningene med ett samlet omstartslån. Dette lånet brukes da til å betale ned gjelden og vil da få sikkerhet i din bolig etter boliglånet. Det kalles 2.prioritets pant. Banken som har boliglånet vil kunne fortsette å ha 1.prioritets pant. Du trenger altså ikke å bake inn boliglånet ditt også dersom dette ikke har anmerkninger. Da beholder du den gode, lave boliglånsrenten på det lånet.

  Når blir betalingsanmerkninger slettet?

  Betalingsanmerkningen blir slettet når kravet er eldre enn fire år gammel, eller med én gang gjelden eller regningen er betalt. Det er viktig at kravet er betalt i sin helhet. Det betyr at alt av tilleggskostnader som renter og gebyr også må være betalt. Etter fire år må inkassobyrået eventuelt sette i gang nye rettslige skritt hvis det skal registreres en ny anmerkning. De pleier ikke å gi opp, så det vil lønne seg å gjøre opp så fort som mulig.

  Når saken er betalt vil kredittopplysningsbyråene få beskjed og deretter sletter de saken. Vær oppmerksom på at det kan ta noen virkedager før saken er slettet etter at den er betalt, men vanligvis innen en ukes tid.

  Samarbeidspartnere – tilbud om lån fra flere banker

  logo resurslogo lea bank