– Vi fikk hjelp med det vi ikke trodde var mulig
Andreas og Marie hadde nesten gitt opp drømmen om egen bolig – helt til Børge Finsæther i Eiendomsfinans kom på banen

I dag eier det unge paret sin første bolig – ei andelsleilighet på over 100 kvadrat i hjembyen Harstad. At det skulle gå slik er ikke en selvfølge.

– Vi søkte om lån i to banker og fikk nei fra begge, forklarer Marie Jacqueline Løvmo.

Selv om begge var i fast jobb var det ikke nok for bankene da begge har studielån, lite egenkapital, et lite barn og et til på vei.

– Med to nei på rad, hadde vi egentlig gitt litt opp, forteller Andreas Olsen Lehn.

Langt fra alene
– Dette tilfellet er langt fra unikt. Vi ser ofte at det er utfordrende for unge par å komme inn på boligmarkedet på grunn av reglene som bankene må forholde seg til, sier Børge Finsæther, partner og områdeleder i Eiendomsfinans i Harstad.

Få hjelp med boliglån

Siden 2005 har han hjulpet privatpersoner med å få nye lån eller refinansiere gamle lån – alt for å oppfylle boligdrømmene Harstadværingene sitter på.

– Vi har flere ganger opplevd at folk har tatt en runde hos bankene selv, og ikke fått hjelp. Så har de blitt tipset, «ta en prat med han Børge», og da er mitt svar omtrent alltid «dette får vi til». Svært ofte får vi ordnet finansiering til drømmeboligen, forklarer Finsæther.

Eiendomsfinans har avdelinger mange andre steder i Norge. Her sitter det over 70engasjerte rådgivere klare til å hjelpe kunder med blant annet; nytt boliglån, refinansiering, sletting av betalingsanmerkninger, billån, seniorlån, omstartslån og hjelp til å samle dyre smålån. Med et rikt utvalg av samarbeidende banker, finnes det mange løsninger og muligheter for den enkelte kunde.

Vil du snakke med oss i Eiendomsfinans? Ta kontakt her:


  Kontakter mange banker

  I praksis fungerer Finsæther og kollegene som agenter, som har kontakt med en rekke banker i landet (se bankoversikt nederst på siden). Gjennom sin kjennskap til bransjen, de ulike bankenes regler og de enkelte kundenes private situasjon, kan de fremforhandle gode betingelser samt løsninger folk flest ikke kjenner til.

  Og dette koster ingenting ekstra for kundene.

  – Det er helt gratis å kontakte oss for å be om råd. Vi er rådgivere som ikke tjener noe ekstra på at kunden velger bestemte banker, vi gjør jobben for kunden og det er bankene som betaler oss for det. For oss er det viktigste at kunden får et godt lån som han eller hun kan betjene, sier Finsæther, og legger til at det også skjer at de fraråder kunder å ta opp lån dersom de ser at de ikke er i stand til å leve med det.

  Starten på en ny æra

  For Andreas og Marie har hjelpa fra Børge Finsæther og Eiendomsfinans vært avgjørende. Med egen bolig har familien på fire god plass til å bo godt i Harstad.

  – Nå som vi har kjøpt oss bolig er det både slutten og starten på en æra. Vi er ferdig med de åra da vi leide hos noen andre og betalte ned på deres lån. Samtidig har vi startet på nytt for oss selv, og kan se framover mot en ny hverdag, oppsummerer Andreas.

  Hele familien gleder seg over den nye tilværelsen. Andreas er glad for å ha fått seg et skikkelig stort kjøkken hvor han kan la kokkeinteressen utfolde seg, Maria er fornøyd med å bo et sted med god standard på både kjøkken, bad og vaskerom, og lille Emily (4 ½) er superstolt over å ha eget rom med vegger i favorittfargene rosa og lilla. Med tiden får også lille Nova (3 mnd) sitt eget rom.

  Artikkelen er gjengitt med tillatelse fra Mediehuset Harstad Tidende som har skrevet og publisert den originale artikkelen i Harstad Tidene den 08.11.2019

  Artikkelen er gjengitt med tillatelse fra Mediehuset Harstad Tidende som har skrevet og publisert den originale artikkelen i Harstad Tidene den 08.11.2019

  Samarbeidspartnere – tilbud om lån fra flere banker

  logo lea bank