logo
  • Lån & forsikring
  • Referanser
  • Nyheter / artikler
  • Om oss
  • Kontakt
  • Søk lån
  • Lånekalkulator
  • Norsk bokmål
    • English
    • polski
  • Boliglån
    • Boliglån
    • Mellomfinansiering
    • Seniorlån
    • Spesiallån
  • Refinansiering
    • Refinansiering
    • Refinansiere boliglån
    • Slette betalingsanmerkning
    • Samle smålån
    • Omstartslån
    • Stoppe tvangssalg
  • Motor
    • Båtlån
    • Billån
    • Lån til motorsykkel/ATV/snøscooter
  • Forbrukslån
    • Nytt forbrukslån
  • Forsikring
    • Skadeforsikring
    • Personforsikring
Oppskrift på rødvinssaus
Du tenker kanskje, hva har en oppskrift på rødvinssaus med boliglån å gjøre? Absolutt ingen ting, men det har noe med hjem, trivsel og hygge i hverdagen å gjøre. Derfor gir vi deg oppskriften på en helt nydelig rødvinssaus som passer til nesten alt :-)

Hvilke retter passer rødvinssaus til?

Rødvinssaus passer til det aller meste. Alle typer biff, lammeskank, lammelår, kylling, kalkun og svinekjøtt. Den er også ypperlig til torsk eller annen hvit fisk. Da anbefales det å bake fisken i ovn, ikke steke eller koke den.

Om du er glad i vilt, som rype, hjort eller reinsdyr er denne sausen også helt perfekt. Da anbefaler vi at du erstatter kalvefond med viltfond i oppskriften under.
Du kan benytte en alkoholfri rødvin om du ønsker det, men all alkohol fordamper under kokeprosessen.

INGREDIENSER

  • 1 løk
  • 1-2 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2-3 gulerøtter
  • ca. 250 g sellerirot
  • en halv flaske Bong kalvefond
  • 150 g meierismør
  • 1,5 liter vann
  • 5 dl rødvin
  • sukkerkulør
  • maizena (kan sløyfes)
  • pepper
  • fersk timian (kan sløyfes)

SLIK LAGER DU SAUSEN

Kutt opp alle grønnsakene i ca like store biter for jevn koketid. Bitene bør være mellom 1-2 cm i bredde og høyde, altså ganske små. Ha alle grønnsakene i en romslig kjele, hell på vann, Bong kalvfond  (det er den beste) og litt pepper. Kok opp og ta bort skummet som danner seg på toppen, da får du en blankere og penere rødvinssaus som sluttresultat.

La det hele stå og småkoke til vesken er redusert til halvparten. Dette kan ta 1-2 timer. Du får mer smak jo lengre den koker, så det beste er å la sausen småputre et par timer.

Da er det på tide å tilsette rødvinen. Her kan du bruke omtrent hva som helst av rødvin, men er den direkte vond å drikke skal du ikke bruke den i sausen heller 🙂 Her er det supert å bruke rester av åpnet vin fra kartong eller flaske om du har det.

TIPS; frys ned rester av vin i isbitposer. Da holder vinen seg fin og det er enkelt å klemme ut så mange terninger du trenger til matlaging.

Nok en gang skal du la rødvinssausen reduseres til minimum halvparten av veskemengden. Når den har redusert til halvparten kan du begynne å smake. Hvis den nå har en god og konsentrert smak, kan du sile av grønnsakene slik at du sitter igjen med kun vesken. Dersom du synes smaken er litt «tynn», reduserer du mer. Smak igjen og igjen til du synes den er skikkelig god.

Husk at det er mye salt i kalvefond og i smøret som snart skal i, derfor må du ikke tilsette salt før helt til slutt.

Kutt det kalde smøret i terninger på ca 2 x 2 cm og tilsett disse i den varme sausen litt og litt mens du pisker kraftig. Sausen skal ikke koke etter dette tidspunktet da prosessen med å tilsette kaldt smør tykner sausen. Hvis sausen koker opp, blir sausen tynn igjen. Det er ikke noe krise om det skjer, da tilsetter du litt maizena løst opp i kaldt vann og koker opp slik at sausen tykner. Tilsett litt og litt til du oppnår passe tykkelse.

Rør inn litt sukkerkulør for mørk og blank farge. Tilsett mer pepper og eventuelt salt ved behov. En klype sukker kan også være godt i. Klipp gjerne over frisk timian rett før servering.

TIPS; hell rødvinssausen over på en oppvarmet termos, så kan du lage sausen flere timer før servering. Da frigjør du tid til resten av måltidet.

Riktig godt måltid!

Cred: min gode venn Rune Ødegaard fra Skjetten skal ha æren for å ha lært meg denne oppskriften. Han er den beste kokken jeg vet om, som ikke er utdannet kokk.
– Julianne S. Gåsvær, markedssjef Eiendomsfinans (og hobbykokk på fritiden).

Hvis du har noen spørsmål om saus eller finans, er det bare å ta kontakt med oss via skjemaet under:


    ❌

    ❌

    Til toppen
    logo

    Låneeksempel boliglån: Lån 4 mill .eff. rente 4.51%, over 25 år. Kostnad: 2 618 029,-. Totalt: 6 618 029,-.

    Boliglån med anmerkninger : Lån 2 mill .eff. rente 7.25%, over 25 år. Kostnad: 2 247 034,-. Totalt: 4 247 034,-.

    • Facebook
    • Linked-in
    Manage Cookie Consent
    Vi bruker informasjonskapsler for å optimaliserte vårt web sted og våre tjenester.
    Funksjonell Alltid aktiv
    The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
    Preferanser
    The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
    Statistikk
    The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
    Markedsføring
    The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
    Administrer alternativer Manage services Administrer leverandører Les mer om disse formålene
    Preferanser
    {title} {title} {title}
    • Norsk bokmål
    • English
    • polski