2. prioritetslån - oppnå lavere rente på å refinansiere dyre smålån

Det er ikke all gjeld du bør ha 25 års løpetid på, da kan et 2. prioritetslån være en god løsning. Selv om renten er lav ved å banke inn smålån i boliglånet, blir det likevel mye penger over tid.

 • Opplåning

 • Samle dyre smålån

 • Lån til bil/båt/MC

 

Filip og Anders fra Eiendomsfinans Oslo


  Når er 2 prioritetslån et godt valg?

  2. prioritetslån er aktuelt dersom man skal samle dyre smålån, bake inn billån, lån for å slette betalingsanmerkninger eller ønsker å låne penger til oppussing eller et prosjekt man vil nedbetale på kortere tid. Lånebeløpet er som oftest nokså lavt og verdien på boligen er god.
  Dette er et godt alternativ hvis du f.eks har forskjellige kredittkort eller forbrukslån hvor du vil samle dette for å raskere kunne nedbetale lånet og samtidig oppnå langt lavere rente. De fleste forbrukslån har ofte en rente rundt 11-14% og de fleste kredittkort har mellom 19-23%. Et 2. prioritetslån har rundt 5,75-8%.

  Fire forskjellige kredittkort med saldo 50 000 på hver, med effektiv snittrente 22,91% koster ca. 5 389 kr hver måned i 5 år, total rentekostnad 122 497 kr

  Ved å samle til ett lån på 200 000 kr viser vi deg et par eksempler under:

  Låneeksempel forbrukslån: Et lån på 200 000 kr, med en nedbetalingstid på 5 år, koster 4 337 kr per måned. Den nominelle renten er 9,99 % og den effektive renten blir 11,18 %. Da inkluderer lånet et etableringsgebyr på 995 kr og et termingebyr på 45 kr per måned. Lånekostnaden er 60 255 kr og totalt å betale tilbake er 260 255 kr.

  Låneeksempel 2. prioritetslån: Et lån på 200 000 kr, med en nedbetalingstid på 5 år, koster 3 917 kr per måned. Den nominelle renten er 5,75 % og den effektive renten blir 6,74 %. Da inkluderer lånet et etableringsgebyr på 1500 kr og et termingebyr på 45 kr per måned. Lånekostnaden er 35 028 kr og totalt å betale tilbake er 235 028 kr.

  Her ser du at differansen mellom disse to lånetypene gir en besparelse på 60 255 – 28 392 = 31 863 spart. Differansen mellom renten på kredittkort (122 497) kr og et 2. prioritetslån (28 392 )er hele 87 469 kr spart.

  1

  Fyll ut kontaktskjemaet

  Vi trenger litt informasjon om hvordan vi kan kontakte deg. Her kan du også kort beskrive hvordan du ønsker hjelp med din gjeld. For raskest mulig saksbehandling og løsning, legg ved siste skattemelding, fersk lønnsslipp og utskrift fra Gjeldsregisteret

  2

  Vi kontakter deg

  En av våre rådgivere tar kontakt med deg på telefon eller e-post. Sammen med deg lager vi en oversikt over din gjeld og vi forklarer deg hvilke muligheter som finnes på markedet. Vi jobber mot mange banker og har derfor også mange løsninger.

  3

  Vi innhenter tilbud om lån eller refinansiering

  Når vi har mottatt tilstrekkelig informasjon og dokumentasjon, setter vi opp en optimalisert lånesøknad mot den eller de bankene som er aktuelle for ditt lånebehov. Når vi mottar tilbud i retur presenterer vi dette eller disse for deg. Tilbudene er uforpliktende for deg og jobben vi gjør er gratis for deg som kunde.

  Hva er et 2. prioritetslån?

  Et 2 prioritetslån er et boliglån man tar opp i tillegg til boliglånet du allerede har. Den banken som låner ut 2. prioritetslån tar sikkerhet i ledig verdi mellom dagens boliglån og 85% av boligens verdi. Dette kan være 2 forskjellige banker, eller den samme som du allerede har.  Du får da 2 boliglån å betjene, men gjerne kortere løpetid på 2. prioritetslånet. Dersom du misligholder dine lån og det blir snakk om tvangssalg, vil banken som har 2. prioritetslån kunne kreve pengene sine tilbake etter at banken som har første prioritet har fått tilbakebetalt sitt lån.

  Hvor mye koster et 2. prioritetslån?

  Det er høyere risiko for bankene å tilby et 2. prioritetslån og derfor blir dette priset høyere enn et ordinært boliglån, men ikke å være mye høyere. Du må også regne med gebyr for etablering av lånet og tinglysning av pantet.

  Vi i Eiendomsfinans hjelper deg med å kartlegge hele gjeldsbildet. Vi har en hyggelig samtale med deg slik at vi kan planlegge hvilken løsning som passer best for deg.

  Våre kunder er svært fornøyd med jobben vi gjør:

  Ifølge 311 vurderinger
  Øyvind Rødbotten
  Øyvind Rødbotten
  2022-07-29
  anbefaler
  Disse anbefales virkelig! Rådgiver Christian Magnus Kjær avd Nesttun. Meget imøtekommende, profesjonell, god rådgiver og en oversiktlig prosess. Rask behandling om en velger å bytte bank mm. Du får hjelp med absolutt alt. Dette burde mange flere vurdert å benytte seg av. Jeg har brukt Eiendomsfinans flere ganger, ligger sentralt til på Nesttun og i flotte lokaler.
  Espen Eilertsen
  Espen Eilertsen
  2022-07-21
  anbefaler
  Fantastisk service av Børge som fikset meget gode rentevilkår på vårt billån 🙂 Anbefales på det sterkeste 😃
  Kristian Klaussen
  Kristian Klaussen
  2022-07-13
  anbefaler
  har benyttet meg av Børge finsæter til både boligkjøp og bilkjøp, utrolig lettvint og avslappende med masse gode råd og veiledning rundt prosessene ved dette. kan ikke annet enn å anbefale på det sterkeste og benytte seg av denna karen! det blir ihvertfall jeg og gjøre med årene som kommer. 10/10 stjerner
  Torkel Storli
  Torkel Storli
  2022-07-06
  anbefaler
  Vi brukte Børge Finsæther, avd Harstad som rådgiver på finansiering. Det var veldig lettvint og fin prosess. Anbefaler han videre til andre som skal kjøpe bolig.
  Rikke Andresen
  Rikke Andresen
  2022-06-27
  anbefaler
  Joackim på Eiendomsfinans er en veldig hyggelig kar, som bistod meg i gjennom budrunder og kjøp av ny bolig. Han ga råd og innsikt rundt økonomi og eiendomsmarkedet, og var tålmodig i den stressende prosessen det er å skifte bolig. Dette er min andre konsulent jeg har brukt hos Eiendomsfinans, og jeg kan anbefale disse lånemeglerne på det varmeste.
  Stig Roshan Bjørge
  Stig Roshan Bjørge
  2022-06-23
  anbefaler
  Ble tipset av eiendomsmegleren å ta kontakt med dere da banken ikke ville hjelpe. Fikk utrolig god hjelp av Børge Finsæther, alt ordnet seg til slutt. Tusen takk for god service og hjelp.
  Dag Roar Hoshovde
  Dag Roar Hoshovde
  2022-06-15
  anbefaler
  Dere er seriøse.har oversikt over banker som gir lån.jeg har nå fått hjelp 2 ganger og gjør jeg slipper selge huset mitt. 😊😊
  Mayliss Juliussen
  Mayliss Juliussen
  2022-06-14
  anbefaler
  Da har jeg etter gjentatte anbefalinger benyttet meg av tjenester fra Eiendomsfinans i Harstad. Dette var en svært positiv opplevelse, og jeg vil takke Børge Finsæther for god og effektiv hjelp. Fantastisk å ha en rådgiver som er der for deg. Anbefales på det sterkeste.
  Geir Olav Heiene
  Geir Olav Heiene
  2022-06-08
  anbefaler
  Vi anbefaler Eiendomsfinans på det varmeste. De responderer raskt og arbeider effekttivt og profesjonelt. Her får du ingen ubehagelige overraskelser og kostnader har vi ikke sett noe til. Eiendomsfinans viker heller ikke unna vanskelige caser, men tar utfordringen.
  Kristin Valaas Lunde
  Kristin Valaas Lunde
  2022-05-24
  anbefaler
  Vi valgte på nytt å gå til Børge i eiendomsfinans når vi skulle kjøpe nytt hus. Det var verd det denne gangen også, han fant løsningen som passet oss, og har kundeservice i ypperste klasse! 🙂